Обратно към ЦРЧР

„Пътешественик в бъдещето“ иновативна кариерна игра, създадена по европейския проект FUTURE

ное. 19, 2020

Уважаеми колеги и приятели,

Представяме на Вашето внимание иновативна кариерна игра „Пътешественик в бъдещето“, създадена по европейския проект FUTURE, която запознава поколението Z с професиите от бъдещето и уменията, нужни за тях чрез мисии, базирани на учене чрез игри, в 3D виртуален свят.

Играта е иновация в европейски мащаб с това, че „превежда“ значителни по обем анализи и прогнози за света на бъдещето на достъпен за младите хора език и предлага нов модел на кариерно ориентиране – близък до дигиталните деца – който  съчетава високи технологии и оригинални игрови сценарии.

Триизмерният свят пренася играчите във футуристично пространство и създава неповторимо и всепоглъщащо преживяване, съчетаващо емоционално и социално учене. Играчите използват свой аватар (триизмерен образ), чрез който се придвижват, взаимодействат и преодоляват различни предизвикателства.

Виртуалното пътешествие включва 7 образователни приключенски мисии, заимстващи елементи от стаите на загадките. Те поставят на изпитание младите хора и им помагат да придобият умения и знания за професиите на бъдещето. С помощта на машина на времето, играчите се телепортират в 2050г, където трябва да разберат как различните социални и технологични промени формират бъдещия свят на труда.

Играта е свободно достъпна на 7 езика и предлага различни начини на приложение.

На сайта на проекта FUTURE ще намерите подробни инструкции и информация, както и много полезни ресурси за кариерни консултанти – доклади, презентации, методологии за създаване на кариерни игрови сценарии, добри практики и идеи на млади хора за професии на бъдещето.

Екип Еврогайдънс България