Обратно към ЦРЧР

Онлайн инструментът OCCAY помага на кариерните консултанти да оценят своите дигитални умения

юли 12, 2022

Онлайн инструментът OCCAY помага на кариерните консултанти да оценят своите дигитални умения чрез решаване на практически казуси. Тествайте го: Tук

Инструментът се основава на DigiComp и оценява широк спектър от умения – комуникация и сътрудничество чрез цифрови технологии, информационна грамотност, онлайн безопасност, създаване на дигитално съдържание, критично мислене и решаване на проблеми.

Тестът е свободно достъпен на 4 езика от всякакви устройства, а попълването му отнема около 15 минути. Потребителите получават доклад колко добре развито е всяко от дигиталните им умения.

Досега над 140 професионалисти от цяла Европа тестваха своите дигитални компетентности. Оценете своите умения и споделете резултата на страницата на проекта! Първият, който сподели 100% резултат ще получи специален сертификат!

Интерактивният инструмент е създаден по проект OCCAY – Online Career Counseling Academy, който има за цел да даде тласък на онлайн кариерното консултиране. Инициативата по Еразъм+ се координира от KARBON Consulting в Австрия и включва bFlow в Австрия, Beneke & Prinzhorn в Германия, Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci в Италия и Фондация на бизнеса за образованието в България.

Въз основа на резултатите от инструмента за оценка, партньорите ще създадат хибриден обучителен курс по дигитални компетентности за кариерни консултанти, който ще е готов до края на 2022.

Ще бъдат разработени също платформа за онлайн кариерно консултиране, както и стратегически наръчник с основните изисквания, които организациите трябва да покриват, за да предлагат качествени онлайн кариерни услуги – технически, нормативни, административни и етични.

За още новини и информация, последвайте Facebook страницата на проекта.

 

Екипът на Еврогайдънс България