Обратно към ЦРЧР

Science is Wonderful! 2021 г.

окт. 28, 2021

Събитието Science is Wonderful! има за цел са представи света на науката в начални и средни училища в цяла Европа.

Учениците и учителите ще получат възможността да се вдъхновят от учени от всички дисциплини, чрез онлайн обмен, уебинари, демонстрации и др. Изцяло дигиталното събитие ще се проведе от 10 до 26 ноември, а допълнително подбрани ресурси ще бъдат достъпни онлайн чрез Science is Wonderful! Digital през цялата година.

Събитието ще започне с откриване и стартиране на уеб сайт на 10 ноември с участието на европейския комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

През седмицата на събитието ще се проведат поредица от уебинари на родния език на учените, както и дейности, изследващи науката от всички ъгли, наред със специално адаптирани сесии Meet the Scientist! за учители и ученици, които ще ги запознаят с експерименти и с истинските истории, които стоят зад променящите живота научни открития. Интерактивната платформа за събитието ще позволи на учениците да се включат активно и да задават всякакви въпроси на блестящи учени на собствения си език.

През цялата седмица, учителите и училищата ще бъдат насърчавани да споделят дейностите и участието на своите ученици с организаторите и социалните медии с помощта на специализирани инструменти за комуникация и чрез хаштаг: #ScienceIsWonderful.

Science is Wonderful! е нещо повече от поредица от годишни онлайн дейности. Чрез новата платформа Science is Wonderful! Digital през седмицата на събитието и през цялата година учителите и учениците могат да черпят вдъхновение от образователни ресурси на множество езици на ЕС, включително:

  • Видео демонстрации
  • Уроци за практически експерименти
  • Нови идеи за уроци
  • Образователни игри и дейности

Science is Wonderful! е безценен източник на информация за света на научното преподаване благодарение на приноса на учители и ученици в цяла Европа. Цифровата платформа има нарастващ фонд от изпитани учебни материали, достъпни за преподаватели на различни езици и в различна учебна среда.

Повече информация и регистрация за участие: Тук и Тук

 

Екипът на ЦРЧР